eStire.ro

Articol actualizat la: 07 January 2018, 00:41

CES 2014: Samsung şi-a pus tabletele pe steroizi şi a prezentat televizorul care se curbează după voia privitorului

CES 2014: Samsung şi-a pus tabletele pe steroizi şi a prezentat televizorul care se curbează după voia privitorului

CES 2014 nu a dus lipsă de Samsung şi producătorul sud-coreean n-a dezamăgit, a confirmat zvonurile care au „scăpat“ până acum. Are două noi tablete, cu ecrane de peste 10 inci, şi un televizor 4K cu ecran care se curbează.

La CES 2014, Samsung a anunţat că extinde linia de tablete Galaxy Tab şi Galaxy Note cu modelele TabPro şi NotePro. Astfel, prima serie include tablete cu ecran de la 8,4 inci şi 10,1 inci la 12,2 inci. NotePro are doar ecran de 12,2 inci. Toate au rezoluţie de 2.560x1.600 de pixeli, rulează Android 4.4 KitKat cu interfaţa proprie a Samsung - redenumită Magazine UI, din TouchWiz UI, dispun de conectivitate prin WiFi şi LTE, iar camerele sunt de 8 megapixeli, respectiv 2 megapixeli, notează The Verge.

Samsung, prin TabPro şi NotePro, pur şi simplu îşi lărgeşte şi mai mult gama de produse oferită. Astfel, are acum dispozitive pentru toate bugetele şi pentru toate cerinţele de ecran şi rezoluţie. În plus, interfaţa nouă a acestor tablete dispune de un meniu de multitasking cu patru ferestre diferite în care poţi rula câte o aplicaţie. Fiecare poate fi redimensionată după voia utilizatorului, dar poţi deschide şi aceeaşi aplicaţie în două ferestre pentru a compara diverse rezultate.

Tabletele sunt create după chipul şi asemănarea Galaxy Note 3 şi Note 10.1, au piele falsă pe spate, margini înguste şi butoane fizice. Diferenţa dintre NotePro şi TabPro o face prezenţa stylus, iar spaţiul de stocare merge până la 64GB. În plus, Samsung a anunţat şi o serie de accesorii, cum ar fi o tastatură şi un mouse Bluetooth. Preţul nu a fost încă precizat.

Televizor cu rezoluţie de cinema şi curbură pe axa verticală. FOTO CNET

Pe lângă tabletele NotePro şi TabPro, Samsung a prezentat la CES 2014 şi un televizor 4K. Are o diagonală de 85 inci şi poartă numele de Bendable TV (în trad.: televizorul care se îndoaie). Mai precis, televizorul devine plat sau curbat la o simplă apăsare de buton, un sistem mecanic împing marginile televizorului în faţă, dacă îl vrei curbat. Se prea poate ca un astfel de model să nu ajungă pe piaţă, dat fiind că utilizatorii n-ar fi dispuşi să investească mai mult doar pentru a avea două tipuri de televizoare.

Samsung şi LG au deja televizoare curbate care folosesc tehnologie OLED şi au rezoluţie 4K, dar aceşti sud-coreenii cred că pot acoperi astfel două nevoi diferite. Au, totuşi, şi un televizor clasic, unul de 105 inci la rezoluţie 5.120x2.160 pixeli cu ecran curbat pentru un cinematograf de sufragerie. Samsung mizează pe curbură deoarece aceasta ar aduce un efect 3D natural, fără să mai ai nevoie de ochelari. Compania mai are modele 4K la diagonale de 55, 65 şi 78 inci.

Urmăreşte-ne şi pe Facebook - Tech Adevărul. Discutăm şi dezbatem acolo. https://t.co/sE0Bm2vxzZ pic.twitter.com/weed5vaH1l

— Tech Adevărul (@TechAdevarul) December 15, 2013

Află mai multe despre CES 2014:

CES 2014 - Liderul pieţei de procesoare pentru dispozitive mobile a decis: noul gadget este televizorul smart 4K

CES 2014: Sud-coreenii de la LG vor succesul cu un ecosistem care a eşuat de două ori la două companii diferite

CES 2014: Lenovo atacă noul an cu o gamă completă de gadgeturi cu Windows

VIDEO 4 roţi, 4 cilindri, 4G - maşinile devin hotspot şi Android le vrea pe toate

CES 2014: Compania care a oferit dronele „de buget“ controlate prin iPhone are două modele noi pentru 2014

CES 2014: gadgeturi care vor să te facă mai sănătos ştiind totul despre tine

Sursa: Adevarul