eStire.ro

Articol actualizat la: 11 December 2018, 15:52

Foodini, imprimanta 3D care face gătitul mai distractiv

Foodini, imprimanta 3D care face gătitul mai distractiv

Imprimantele tridimensionale au din ce mai multe întrebuinţări: de la crearea de prototipuri şi de componente, până la realizarea de pistoale şi proteze medicale. Acum, oamenii de ştiinţă speră să revoluţioneze gastronomia şi să uşureze organizarea cinelor în familie.

Dispozitivul intitulat Foodini poate realiza pizza, paste, torturi, cu ajutorul unor duze speciale care toarnă conţinutul în straturi, sub diverse forme: litere, dinozauri, nave spaţiale etc. Gadgetul va ajunge pe piaţă la jumătatea anului 2014 şi va costa 835 de lire (aproximativ 4.450 de lei). Capsulele cu ingrediente vor fi vândute separat de imprimantă.

Natural Machines, compania spaniolă care a creat Foodini, susţine că maşinăria îmbină „tehnologia, mâncarea, arta şi designul“. Reprezentanţii Natural Machines sugerează că dispozitivul ar putea fi folosit de părinţi pentru a orna torturile copiilor sau pentru a le face gustări în forme atractive.

Lynette Kucsma, co-fondatoare a firmei şi fost manager de relaţii publice pentru Microsoft, spune că produsul este direcţionat către familii şi restaurante. „Magazinele de mâncare ar trebui şi ele să fie interesate. Ar putea să-şi printeze mâncare pe care să o vândă sau ar putea vinde direct capsule umplute cu ingrediente pe care consumatorii să le utilizeze acasă“, a declarat ea.

Totuşi, un purtător de cuvânt al companiei a recunoscut că Foodini are anumite limitări. „Foodini nu automatizează tot procesul de gătire şi nici nu găteşte mâncarea. Dacă e nevoie, poate ţine mâncarea caldă fiindcă are un element care încălzeşte. Să îţi faci singur mâncarea şi să ştii toate ingredientele este, evident, mai bine. Dar astfel trebuie să-ţi petreci mai mult timp în bucătărie decât în cazul în care desfaci o pungă sau o cutie cu ceva procesat, congelat sau gata preparat“, a spus reprezentantul.

Aşa deci, la ce poate fi folosit gadgetul? „Foodini poate modela mâncarea în diferite forme, făcând o tartă să arate ca un dinozaur, să facă imagini din sosuri pentru legumele copiilor sau poate scrie mesaje pe pâinea prăjită de la micul dejun“, a mai spus acesta. 

Haide să discutăm! Ne poţi vizita şi pe pagina de Facebook „Tech Adevărul“.

Sursa: Adevarul