eStire.ro

Articol actualizat la: 08 December 2018, 18:59

REVIEW E-boda Revo R85, o tabletă sub brand românesc cu adevărat puternică

REVIEW E-boda Revo R85, o tabletă sub brand românesc cu adevărat puternică

Cei de la E-boda au fost primii care au adus tablete sub brand românesc cu procesoare cu patru nuclee. E-boda Supreme XL 400 QC a fost, în opinia mea, un eşec. Totuşi, de această dată, E-boda a reuşit să mă surprindă în mod plăcut cu modelul Revo R85, cea mai performantă tabletă din portofoliul companiei.

Revo R85 face pare dintr-o generaţie de tablete pe care eu aştept de ceva timp: tabletele sub brand românesc cu procesoare quad-core construite pe arhitectura Cortex A9. Pe piaţă există numeroase tablete cu procesoare cu patru nuclee, însă acestea sunt făcute după arhitectura mai veche Cortex A7, iar acest lucru se simte când vine vorba de performanţe.

Totuşi, înainte de asta, să vorbim despre...

Design

S-au dus vremurile alea când îţi dădeai seama de la o poştă că o tabletă este „românească“. E-boda Revo R85 vine într-o carcasă cenuşie din magneziu şi logo-ul de dimensiuni reduse este plasat central, în partea de jos a tabletei. Sub el găsim perforaţiile pentru difuzor. Tot pe spate găsim o bandă neagră la capătul căreia se află camera foto.

Pe marginea din dreapta sunt poziţionate butoanele pentru volum şi cel pentru blocarea ecranului. Pe marginea de sus găsim slotul Jack pentru căşti, un port pentru card microSD şi portul pentru cablul micro HDMI.  Jos găsim slotul microUSB.

În faţă găsim display-ul de 7,85 inci, înconjurat de un bezel nu foarte gros şi central, în partea de sus, este camera frontală.

Colţurile şi marginile sunt rotunjite şi tableta este bine-închegată. Senzaţia oferită la atingere este una plăcută şi materialul folosit în construcţie dă aderenţă. Greutatea este un pic peste majoritatea tabletelor de 8 inci testate de mine.

Hardware

După cum ziceam, E-boda Revo R85 funcţionează pe baza unui procesor cu patru nuclee Cortex A9, tactat la frecvenţa de 1,6 Ghz, produs de Rockchip. Memoria RAM este de 1GB, iar spaţiul de stocare este de 16GB (extensibil prin card microSD de până la 32GB). Ecranul de7,85 inci are rezoluţia 1024x768 px, iar bateria este de 4700 mAh. 

Performanţă

Tablete sub brand românesc arătoase am mai văzut. Totuşi, la partea de performanţă, E-boda Revo R85 iese în evidenţă. Este o tabletă pe care am folosit-o cu plăcere şi care a reuşit să nu mă enerveze deloc. În meniuri, Revo se mişcă fluid şi aplicaţiile se deschid rapid.

Clipurile video HD nu-i fac probleme şi browsingul este o plăcere. Vitezele de descărcare ar putea fi mai mari, însă am apreciat că performanţa nu a fost îngreunată când descărcam aplicaţii din magazinul Play.

Jocurile rulează bine şi nu am găsit titluri care să îi pună probleme. Am jucat titluri precum Heroes of Dragon Age, Temple Run, Real Racing 3 şi FIFA 2014  şi toate s-au comportat excepţional. Nu am avut parte de erori în aplicaţii şi experienţa a fost una foarte bună, per total.

Autonomie

Şi la partea de autonomie E-boda Revo R85 se descurcă binişor. Producătorii promit o durată de viaţă de 7 ore, însă eu am reuşit să storc aproximativ 5 ore, cu luminozitatea setată undeva la 50% şi cu conexiunea Wi-Fi aprinsă constant.

În aceste 5 ore nu am stresat tableta foarte mult: m-am jucat vreo 15 minute şi ocazional mai verificam reţelele sociale. Am rulat câteva clipuri pe Youtube şi mi-am mai verificat nişte e-mailuri. Cu toate că autonomia este peste cea a majorităţii tabletelor sub brand românesc, nu este impresionantă.

Display

La partea de afişaj, gadgetul celor de la E-boda suferă. Display-ul IPS are unghiuri de vizualizare largi, însă culorile sunt şterse şi luminozitatea şi constrastul sunt relativ mici. Nici rezoluţia nu este excepţională, însă este la nivelul pieţei şi majoritatea utilizatorilor va fi mulţumită.

Multimedia

E-boda Revo R85 este dotată cu două camere foto: una principală de 2MP şi una frontală de 0,3MP. Deja ştiţi la ce să vă aşteptaţi. Camerele îşi fac treaba însă nu vă aşteptaţi la fotografii de colecţie sau la sesiuni de chat video în HD. Difuzorul de pe spatele este puternic şi nu distorsionează sunetul, însă este lipsit de bass.

Conectivitate

Tableta se conectează la Internet prin WiFi, iar utilizatorii îi pot conecta un dongle 3G cu ajutorul unui cablu OTG. Revo R85 vine şi cu conectivitate Bluetooth 4.0 şi are şi un port microHDMI prin care se poate conecta la un televizor HD.

Software

Tableta celor de la E-boda vine cu Android, versiunea 4.2 Jelly Bean şi cu acces la magazinul de aplicaţii Google Play. Pe lânga asta, există o multitudine de programe preinstalate, pentru ca utilizatorul să nu trebuiască să se chinuie foarte mult pentru a se bucura de tabletă.

Preţ şi disponibilitate

E-boda Revo R85 poate fi cumpărată pentru suma de 749 de lei. Preţul este mai mult decât decent pentu un dispozitiv cu aceste specificaţii.

Plusuri

Foto
Performanţă ridicată Autonomie bună Construcţie solidă
 

Minusuri

Display de calitate mică Greutate mare
 
Concluzie

În afară de InfoTouch, E-boda este prima companie românească cu renume care aduce tablete procesoare quad-core construite pe arhitectura Cortex A9. Tableta oferă o performanţă ridicată la un preţ competitiv şi merită luată în considerare. Păcat doar că un gadget care merge bine în jocuri nu le afişează bine.

Haide să discutăm! Ne poţi vizita şi pe pagina de Facebook „Tech Adevărul“.

Sursa: Adevarul