eStire.ro

Articol actualizat la: 28 October 2018, 13:56

Coreea de Nord foloseşte jocuri video gratuite pentru atacuri informatice

Coreea de Nord foloseşte jocuri video gratuite pentru atacuri informatice

Tot ce-i gratuit e bun, nu-i aşa? În cazul în care vine din Coreea de Nord s-ar putea să nu fie prea bun. Coreenii folosesc jocurile gratuite drept pârghii pentru a obţine date de la utilizatori şi pentru a organiza atacuri informatice.

Informaţiile privind planul guvernului de la Phenian vine pe filiera „fraţilor“ de la Sud. Agenţia Naţională de Poliţie din Coreea de Sud informează că jocurile gratuite sunt, de fapt, cai troieni prin care Coreea de Nord vrea să-şi asigure o infrastructură de colectare de informaţii şi de organizare a atacurilor cibernetice. Desigur, sfatul este ca folosirea unor astfel de jocuri să se facă doar dacă se cunoaşte sursa şi este una de încredere, notează The Daily Dot.

Washington Post scrie că deja au fost folosite aceste tactici contra coreenilor din Sud. Bilanţul din urmă cu un an cuprindea 100.000 de computere infectate prin jocurile gratuite. Acestea au fost folosite în atacuri informatice asupra aeroportului internaţional din Incheon, dar nu au avut şi succes. În trecut, au mai fost atacuri informatice îndreptate spre mass-media, instituţilor financiare şi centrelor de control al traficului aerian sau maritim.

Anul trecut, sursa a fost identificat ca fiind un sud-coreean dezvoltator de jocuri care a cumpărat produsul de la membri ai Reconnaissance General Bureau din Coreea de Nord. Întâlnirea a fost organizată în China, iar preţul jocului a fost de câteva zeci de mii de dolari. Distribuirea în Coreea de Sud s-a făcut prin operatorii locali, iar faptul că titlul a fost oferit gratuit a contat mai mult decât calitatea. Computerele infectate au fost apoi folosite în atacuri de tip DDoS (distributed denial of service).

Hai să discutăm, ne găseşti pe Facebook - Tech Adevărul

Sursa: Adevarul