eStire.ro

Articol actualizat la: 03 December 2018, 18:27

Scânteia de care aveai nevoie? Microsoft va lansa o platformă prin care poţi crea jocuri pentru Xbox

Scânteia de care aveai nevoie? Microsoft va lansa o platformă prin care poţi crea jocuri pentru Xbox

Microsoft va lansa  versiunea beta a programului intitulat Project Spark. Această platformă le permite dezvoltatorilor, entuziaştilor şi gamerilor să creeze jocuri în interiorul altui joc, pentru Windows 8.1, Xbox 360 şi Xbox One.

Jucătorii îşi pot crea lumi personalizate, personaje şi animaţii, fie pe Xbox One, fie pe Windows 8.1. Conceptul este similar cu cel al Little Big Planet, de la Sony, însă Microsoft se foloseşte de tehnologia Smart Glass pentru ca alţi jucători să poată interacţiona cu jocurile şi să poată aduce modificări direct de pe tablete.

Project Spark le oferă gamerilor mai multe modalităţi de a crea şi edita jocuri. Cea mai simplă metodă presupune alegere unui personaj, a unei lumi şi a unei misiuni. Apoi, jucătorul poate alege să editeze lumea în care a fost aruncat, sau poate să o editeze. Toate jocurile create cu Project Spark pot fi împărtăşite cu o comunitate întreagă de gamers.

Project Spark te lasă să faci shootere la persoana a treia, platformere sau chiar jocuri de tip tower-defense, iar modul prestabilit este similar cu Zelda sau Fable. Orice din universul Project Spark este customizabil şi Microsoft permite ca orice element din joc să aibă propriul „creier“ care să controleze mişcarea şi acţiunile.

Sistemul poate fi controlat prin controllerul de Xbox, prin SmartGlass sau prin mouse şi tastatură. Gadgetul Kinect poate fi folosit pentru a înregistra voci şi mişcare, pentru a defini mimica sau mişcarea corpului. Versiunea beta aplicaţieia fost lansată iniţial numai pe Windows 8.1.

Project Spark are potenţialul de a angrena masele în procesul de creare a jocurilor. Little Big Planet de la Sony a fost foarte popular printre utilizatori şi a ajuns chiar şi pe PS Vita, însă accentul este pus pe creativitate, fiind în sine un joc. Abordarea Microsoft diferă pentru că oferă un grad mai mare de personalizare.

Aplicaţia Project Spark pentru Windows 8.1 va apărea în magazinul Windows începând de marţi, iar doritorii trebuie să ceară o cheie specială pe site-ul Project Spark.

 

Haide să discutăm! Ne poţi vizita şi pe pagina de Facebook „Tech Adevărul“.

Sursa: Adevarul