eStire.ro

Articol actualizat la: 17 November 2018, 15:10

Sony are succes cu PlayStation 4: în 24 de ore vinde primul milion de unităţi

Sony are succes cu PlayStation 4: în 24 de ore vinde primul milion de unităţi

În cât timp poţi ajunge la primul milion şi să ai succes? Dacă răspunsul este 24 de ore, atunci Sony are ceva succes de partea sa. PlayStation 4, noua sa consolă video, a ajunge în două ţări şi deja vânzările trec de prima cotă.

Sony PlayStation 4 a fost lansată doar în SUA şi Canada, iar compania deja a anunţat ca a vândut peste un milion de unităţi. E primul weekend „pe tarabă“ al consolei, iar din 29 noiembrie ajunge în Europa şi America Latină, scrie The Verge. După cum a fost moda ultimelor recorduri dărâmate, şi nu doar la console, PlayStation 4 a devenit consola care să se vândă cel mai repede, depăşind PlayStation 2 din Japonia. Dar i se pregăteşte un rival.

Din 22 noiembrie, Microsoft îşi scoate la înaintare produsul, consola Xbox One pentru următorii 5-10 ani. Cele două au o arhitectură similară, dar companiile le-au gândit diferit. Microsoft încearcă să facă Xbox One punctul central al divertismentului din sufragerie, pe când Sony încă se bazează mai mult pe jocuri, în plan secund fiind celelalte activităţi. Mai mult, Sony PS4 are de asemenea camere de urmărire a mişcărilor, dar nu sunt încă la fel de eficiente ca cele de la Microsoft şi nici gama de aplicaţii la fel de diversificată.

PS4 has sold through over 1 million units within 24 hours of the launch in North America!!! :D

— Shuhei Yoshida (@yosp) November 17, 2013

Lansarea a fost cu succes pentru consolă, dar mulţi utilizatori s-au plâns de probleme cu aceasta. Cel mai des invocată problemă este „lumina albastră a morţii“. LED-ul consolei pulsează în lumină albastră, dar nu se întâmplă nimic. Compania susţine că doar 0,4% din console sunt afectate, dar încă n-a trimis o actualizare pentru a rezolva problema.

Consolele Sony sunt pe piaţă de aproape 20 de ani, iar mai jos, într-un videoclip publicat pe YouTube, sunt adunate toate modelele şi puse, la propriu, unul peste altul într-o „poză de familie“.

Haide să discutăm! Ne poţi vizita şi pe pagina de Facebook „Tech Adevărul“.

Sursa: Adevarul