eStire.ro

Articol actualizat la: 13 December 2018, 17:41

Două treimi din traficul de pe internet este "non-uman"

Două treimi din traficul de pe internet este "non-uman"

Anul trecut roboţii au întrecut oamenii la traficul generat pe internet. Anul acesta situaţia se confirmă şi se agravează. Nu click-urile noastre fac trafic, ci scripturile special antrenate pentru a genera trafic.

Potrivit statisticilor Incapsula, 61,5% din traficul de pe internet nu este uman. După cum spun şi cei de la revista "The Atlantic", poate aţi fi îndreptăţiţi să vă gândiţi că acesta este începutul Internet of Things, adică internetul care se conectează la aparate electrocasnice şi alte utilităţi, care generează trafic. Nu. Nu e cazul. E vorba de boţi, scrapperi, unelte de hacking şi alte scripturi folosite pentru a genera automat trafic.

Ce fac aceşti roboţi? Aproape orice. Pot să dea retweet, pot să-ţi dea follow, să dea like, să dea share, să ia date de pe site-urile guvernamentale. De asemenea, pot să facă afişări pe site-uri, ceea ce poate duce la venituri mai mari din publicitate.

Cum sunt organizaţi aceşti roboţi? 31% din ei sunt motoare de căutare şi alţi boţi cu scopuri foarte bune, care caută informaţii pe internet. 5% sunt scrapperi, adică unelte care preiau informaţii de pe un site şi le pun într-o bază de date. 4,5 % sunt unelte de hacking, iar 20,5% sunt alţi roboţi care imită traficul legitim.

Puteţi vedea mai multe detalii în înfograficul de mai jos.

Sursa: Adevarul