eStire.ro

Articol actualizat la: 11 December 2018, 15:59

O echipă de tineri din Sibiu va primi 80.000 de euro de la Deutsche Telekom pentru proiectul lor

O echipă de tineri din Sibiu va primi 80.000 de euro de la Deutsche Telekom pentru proiectul lor

O echipă din România a fost invitată să devină parte din proiectul hub:raum, incubatorul de proiecte dezvoltat în cadrul Grupului Deutsche Telekom, urmând să beneficieze de o investiţie în valoare de 80,000 de euro pentru a-şi dezvolta tehnologia propusă.

Omnipaste este una dintre echipele câştigătoare ale training-ului pentru antreprenori "Turbo Accelerator Warp” din Cracovia, la care au luat parte alte 14 echipe (2 din România şi încă 12 din Europa Centrală şi de Est).  

România a fost reprezentată de trei echipe selectate pe baza soluţiilor propuse de acestea: CallerQ (o aplicaţie mobilă şi servicii de analiză web pentru profesioniştii de vânzări), Omnipaste (expune funcţiile dispozitivelor în omniAPI şi permite altor dispozitive să le utilizeze) şi Smartnode (o soluţie wifi de automatizare a casei pentru  eficientizarea energetică şi scăderea costurilor).

Echipa câştigătoare, Omnipaste, este din Sibiu şi are peste 15 ani de experienţă în dezvoltare şi marketing online. Soluţia prezentată în cadrul concursului este o tehnologie menită să “democratizeze” toate dispozitivele deţinute de un utilizator – spre exemplu, un clipboard manager care va permite clasica funcţie de copy-paste în mai multe dispozitive, indiferent de sistemul de operare al acestora. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul demo dedicat – www.omnipasteapp.com.

Let's grow together: lecţiile de afaceri ale gigantului telecom Deutsche Telekom, care deţine incubatorul Hub:raum

Celelalte echipe selectate pentru investiţii sunt Tourvia.me (un instrument inovativ pentru operatorii de turism) şi Pocket-Collar (o aplicaţie inovativă de monitorizare a sănătăţii animalelor de casă).

Programul de instruire, la care au participat echipe din Austria, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Grecia, Polonia, Muntenegru, Slovacia dar şi Ucraina, a avut loc la Cracovia, în perioada 30 noiembrie - 07 decembrie 2013.

“Suntem mândri să anunţăm că o echipă din România va face parte din programul incubator hub:raum Cracovia. Este unanim recunoscut faptul că România este o ţară cu mare potential din perspectiva inovaţiei în tehnologie şi ne bucurăm că putem susţine startup-urile din această zonă pentru a creşte, inclusiv prin incubatorul de proiecte dezvoltat în cadrul Grupului Deutsche Telekom.” a declarant Olaf Lausen, Chief of Staff and Business Development Director Romania.

Profilul proiectelor prezentate de echipele participante a variat de la aplicatii mobile, soluţii de tip Software as a Service, analiza în timp real, hardware, securitate, imprimare 3D, wearables până la servicii cloud. 

Pe parcursul programului "Turbo Accelerator Warp", participanţii au avut acces la ateliere de mentorat, realizate de antreprenori cu experienţă şi experţi internaţionali, axate în special pe finanţarea de startup, dezvoltare de produs şi modelare de afaceri, experienţă de utilizator, marketing, aspecte juridice, ofertare, etc.

Hub:raum este un program tip incubator dezvoltat de Deutsche Telekom pentru antreprenori tech, iar posibilităţile de finanţare sunt de până la 80.000 de euro pentru fiecare proiect.

Haide să discutăm! Ne poţi vizita şi pe pagina de Facebook „Tech Adevărul“.

Sursa: Adevarul