eStire.ro

Articol actualizat la: 13 December 2018, 12:26

VIDEO Cele mai fascinante şi populare video-uri timelapse de pe internet

VIDEO Cele mai fascinante şi populare video-uri timelapse de pe internet

Fotografia şi filmările de tip timelapse au devenit foarte populare odată cu popularizarea YouTube şi a distribuirii videoclipurilor pe internet. Am selectat cele mai populare şi interesante astfel de creaţii de pe YouTube.

Prima folosire a fotografiei de tip timelapse, în care imaginile sunt luate în mod continuu şi cronologic, apoi lipite, a fost înregistrată în filmul Carrefour de L'Opera din 1897, realizat de Georges Melies. 

Prima folosire a fotografiei de tip timelapse într-un film a fost în 1983, în pelicula KOyaanisqatsi. 
 
Pe YouTube sunt numeroase astfel de videoclipuri, iar pe site-urile de specialitate există chiar mici accesorii care transformă un smartphone într-un aparat pentru timelapse. 
 
Transformarea unui veteran de război
 
16 milioane de persoane s-au uitat la videoclipul în care un veteran de război este transformat dintr-un vagabond într-un om responsabil.
 Jim a intrat voluntar într-un program de reabilitare, pentru a scăpa de alcoolism. De asemenea, a primit şi oferte de muncă. 
 
 
"Nu spunem că videoclipul este finalul poveştii lui Jim. E primul pas. Nu credem că un video în care îi transformăm aspectul va schimba daunele interioare produse de sărăcie şi alcoolism. Dar poate fi startul pentru ceva", scriu cei de la Degage Ministries, care au postat videoclipul. Îl puteţi urmări mai jos. 
 
Devenirea unui copil
 
Cum se transformă un copil de la naştere până în primul an de viaţă? Cei de la JA Magic Films au realizat o poză unui copil în fiecare zi pentru a arăta minunea transformării. O puteţi vedea mai jos. 
 
 
Planeta de pe Staţia Spaţială Internaţională
 
De pe Staţia Spaţială toate lucrurile arată altfel. Acest video arată orbitarea planetei noastre de către laboratorul internaţional. Filmul începe deasupra Oceanului Pacific şi se continuă spre America de Nord şi de Sud, înainte de a vedea ziua din Antarctica. 

 
Un geko mâncat
 
Ce se întâmplă cu o şopârlă geko în momentul când moare şi este invadată de furnici? Pe cât de dificil e de urmărit acest videoclip, pe atât este de fascinant. 
 
 
O barbă şi o China
 
În 2008 Christoph Rehage a călătorit în China. Un an şi 4.500 de kilometri. În tot acest timp şi-a lăsat părul şi barba să crească. El a mers prin China pe jos şi doar de câteva ori a luat un avion de mici dimensiuni sau o barcă. 
 
 

 

Sursa: Adevarul