eStire.ro

Articol actualizat la: 08 December 2018, 18:26

VIDEO Versiunea palestiniană la şpagatul lui Van Damme atrage atenţia asupra condiţiilor din Fâşia Gaza

VIDEO Versiunea palestiniană la şpagatul lui Van Damme atrage atenţia asupra condiţiilor din Fâşia Gaza

Un grup de comedianţi palestinieni s-au folosit de faimosul clip în care Jean Claude Van Damme face şpagatul între două tiruri aflate în mers pentru a atrage atenţia asupra condiţiilor de viaţă din Fâşia Gaza.

Mahmoud Zuaiter a parodiat reclama devenită virală, stând pe două automobile în timp ce pe fundal este redat un discurs cât se poate de serios. „Curentul electric se opreşte la fiecare 12 ore. Mă duc la culcare şi când mă trezesc tot nu am electricitate şi apa se opreşte când nu este curent. Mi-e dor să fac un duş“, explică el.

Camera se depărtează şi vedem cum cele două maşini sunt împinse de mai mulţi oameni. „Toate astea nu-l fac pe Van Damme mai bun decât mine, dar, din nefericire, nu avem benzină în oraş“, mai spune tânărul palestinian.

Gaza găzduieşte 1,7 milioane de palestinieni, majoritatea refugiaţi. Din 2007, Israelul a impus o blocadă asupra Fâşiei Gaza care limitează importul de bunuri comune şi aproape interzice exporturile. Sistemul medical din Gaza este la pământ şi medicamentele de bază lipsesc cu desăvârşire.

Curentul electric se opreşte între 8 şi 12 ore zilnic, însă au fost cazuri în care a stat oprit chiar şi 18 ore. Din această cauză, sistemele de canalizare sunt grav afectate, străzile sunt inundate şi apa potabilă se găseşte în cantităţi mici. 

Haide să discutăm! Ne poţi vizita şi pe pagina de Facebook „Tech Adevărul“.

Sursa: Adevarul