eStire.ro

Articol actualizat la: 05 December 2018, 11:47

Apple a încheiat un acord cu cel mai mare operator din lume. Ce înseamnă asta pentru vânzările de iPhone

Apple a încheiat un acord cu cel mai mare operator din lume. Ce înseamnă asta pentru vânzările de iPhone

Cel mai important operator din China a bătut palma cu americanii de la Apple, iar smartphone-urile iPhone se vor regăsi oficial în ofertele magazinelor, potrivit WallStreet.

China Mobile nu este numai cel mai important operator din China, ci este şi operatorul cu cel mai mare număr de abonaţi din toată lumea. Furnizorul de servicii de telefonie are peste 700 de milioane de clienţi, însemnând că vânzările de iPhone ar putea creşte exponenţial. Informaţia nu a fost confirmată încă de cele două companii, însă telefoanele Apple ar putea ajunge pe mâinile chinezilor pe 18 decembrie, susţin surse apropiate situaţiei, citate de Wall Street.

Pe data de 18 decembrie, China Mobile organizează un eveniment special în cadrul căruia va anunţa planurile pentru reţeaua 4G. Directorii companiei au spus că nu vor vinde iPhone-uri până când nu vor implementa noua tehnologie, iar acum că Ministerul Industrie şi al Tehnologiei Informaţiei din China a oferit licenţe operatorilor, produsele Apple vor ajunge în magazine.

China Mobile are de şapte ori mai mulţi abonaţi decât Verizon Wireless (cel mai mare operator din SUA) şi China este a treia cea mai mare piaţă pentru Apple, după SUA şi Europa, în condiţiile în care compania din Cupertino nu a avut parteneriat cu gigantul chinez până acum. Creşterea Apple în SUA a început să încetinească şi semnarea unui contract cu China Mobile deschide multe uşi.

Firma  de cercetare Trefis susţine că China Mobile ar putea vinde în jur de 1,5 milioane de iPhone-uri pe lună, însemnând 20 de milioane de smartphone-uri activate în 2014. Asta ar însemna, pentru Apple, o creştere de 17% faţă de anul fiscal trecut, care s-a încheiat pe 28 septembrie.

Discuţiiie dintre cei doi giganţi durează de câţiva ani, însă Apple nu a vrut să aducă iPhone-ul pe reţeaua unic şi instabilă 3G oferită de operatorul chinez.  Ceilalţi operatori din China – China Unicorn Hong Kong şi China Telecom Corp – funcţionează pe tehnologii diferite şi au început să vândă iPhone-uri încă din 2012.

Analiştii sunt de părere că Apple a devenit mai interesată de piaţa chineză pentru a încerca să ţină pasul cu sud-coreenii de la Samsung. Potrivit firmei de cercetare Gartner, Samsung a livrat 32.1% dintre toate smartphone-urile din lume în al treilea trimestru, acelaşi procent ca şi anul trecut. În aceeaşi perioadă, cota de piaţă a Apple a scăzut de la 14,3% la 12,1%, dar se aşteaptă ca lucrurile să fie mai bune în cel de-al patrulea trimestru, după lansarea iPhone 5S şi iPhone 5C. 

 

Haide să discutăm! Ne poţi vizita şi pe pagina de Facebook „Tech Adevărul“.

Sursa: Adevarul