eStire.ro

Articol actualizat la: 06 December 2018, 10:46

Google Nexus 5 a devenit mai bun cu noul Android 4.4.1 KitKat - camera foto e mai rapidă, iar pozele mai vii

Google Nexus 5 a devenit mai bun cu noul Android 4.4.1 KitKat - camera foto e mai rapidă, iar pozele mai vii

Google a reuşit să actualizeze sistemul de operare Android 4.4 KitKat şi camera foto de pe telefonul Google Nexus 5, la doar cinci săptămâni după lansarea acestia.

Actualizarea Android vine foarte rapid pentru ritmul în care ne-am obişnuit de la Google. Acesta era necesar pentru a rezolva problemele cu camera foto care au fost raportate de utilizatori şi calitatea slabă a fotografiilor.

Dave Burke, director de inginerie la Android a explicat aceste schimbări. în primul rând, autofocus-ul a devenit mai bun. Problema cu Nexus era că avea stabilizare optică, dar imaginile în lumină normală ieşeau mai prost. 

"Avem tendinţa de a spune că avem un lucru cool ce stabilizează, facem timpul de expunere mai lung şi obţinem poze mai bune. Dar stabilizarea de pe Nexus era bună pentru lumină slabă, în condiţii normale trăgea cadrele foarte lent", a declarat Burke pentru "The Verge". Google a îmbunătăţit autofocusul, expunerea şi balanţa de alb.

De asemenea, viteza generală a camerei a fost îmbunătăţită. Aplicaţia se deschide mai rapid, iar dacă imaginile sunt făcute HDR+, pe ecran există un indicator al progresului, pentru a şti cât durează fotografia.

Potrivit celor care au testat camera de pe Nexus 5 după noul update, lucrurile par schimbate radical. Dacă înainte nu puteau fi făcute poze din viteză, la lumină scăzută, acum acestea ies mai bine.

Se poate observa că şi culorile sunt mai bune, mai saturate, pentru cei care preferă asemenea setări.

Un review cu Google Nexus 5, în câteva zile pe adevarul.ro. 

Haide să discutăm! Ne poţi vizita şi pe pagina de Facebook „Tech Adevărul“.

 

Sursa: Adevarul