eStire.ro

Articol actualizat la: 06 January 2018, 18:56

iPhone Air pentru 2014 - Apple ţinteşte la ecrane mult mai mari

iPhone Air pentru 2014 - Apple ţinteşte la ecrane mult mai mari

O publicaţie din Coreea de Sud aduce detalii interesante despre viitorul iPhone 6, care ar putea fi numit iPhone Air, la fel ca şi iPad-ul de anul acesta. Motivul ar fi similar.

iPhone Air ar urma să aibă o grosime de doar 6 milimetri şi să fie realizat din metal. Spre deosebire de acesta, modelele actuale, iPhone 5s (şi iPhone 5) au 7,6 milimetri, respectiv 8,97 milimetri pentru iPhone 5c.

Publicaţia ET News, citată de "BGR" spune că informaţiile nu pot fi verificate în totalitate până acum, dar este unul dintre cele mai plauzibile zvonuri de până acum.

Designul va fi asemănător cu cel de la iPhone 5s, dar telefonul ar urma să fie mai mare. Nu e o noutate că producătorii de componente din Asia au menţionat deja dorinţa Apple de a fabrica display-uri mai mari pentru telefoanele sale. În încercarea de a concura pe o piaţă foarte competitivă, dominate de modele Android de peste 5 inci, Apple ar urma să lanseze modele de 4,7 şi 5,7 inci în viitorul apropiat.

Cota în scădere

Dominaţia Android e foarte clară în întreaga lume. Lansând sistemul de operare pentru oricine, Google şi-a asigurat supremaţia prin vânzările modelelor ieftine disponibile pe multe pieţe.

Un semnal greu pentru Apple a fost eliminarea de pe prima poziţie în SUA, unde deţine o cotă de piaţă de 43,1%, spre deosebire de 50,3% pentru Android. Aceasta este cota din trimestrul trei al lui 2013.

Singura piaţă unde Apple stă foarte bine este Japonia, unde datele arată că 69,1% din piaţă a fost dominată la finalul lui 2013 de iPhone-uri, iar Android a obţinut o cotă de 30%.

În Europa lucrurile sunt şi mai dificile pentru iPhone. Preţurile telefoanelor nu sunt foarte accesibile, iar în cele cinci ţări analizate iOS are doar 18,1% cotă, cu Windows Phone venind puternic din urmă, cu 10%.
 

Urmareste-ne si pe Facebook - Tech Adevarul. Discutam si dezbatem acolo. https://t.co/sE0Bm2vxzZ pic.twitter.com/weed5vaH1l

— Tech Adevarul (@TechAdevarul) December 15, 2013
Sursa: Adevarul