eStire.ro

Articol actualizat la: 11 December 2018, 16:57

Microsoft atacă frontal Google: Windows Phone gratuit pentru toţi producătorii

Microsoft atacă frontal Google: Windows Phone gratuit pentru toţi producătorii

Microsoft ia în considerare oferirea gratuită a sistemelor de operare Windows Phone şi WIndows RT pentru producătorii de dispozitive mobile, în încercarea de a câştiga cotă de piaţă faţă de Android de la Google, care foloseşte această tactică.

Surse familiare problemei au oferit această informaţie către "The Verge" şi au declarat că şeful diviziei de sisteme de operare de la Microsoft, Terry Myerson, ia în serios această posibilitate. Până acum, orice producător care dorea să folosească Windows Phone sau Windows RT pe telefoanele sau tabletele sale trebuia să plătească o taxă către Microsoft. Chiar dacă veniturile imediat s-ar diminua pentru compania din Redmond, aceasta este forţată să facă aceste schimbări pentru a trece peste pragul istoric de 10% din piaţă.

Versiunile gratuite de Windows Phone şi Windows RT vor fi livrate şi cu actualizările de rigoare, dar Microsoft va trebui să se asigure că nu cade în capcana Google, care are cotă de piaţă, dar sistemele de operare sunt de multe ori învechite şi neactualizate.

Decizia aceasta ar veni normal în condiţiile în care Microsoft a cumpărat Nokia, iar aceştia din urmă erau principalii clienţi ai corporaţiei americane, având peste 80% din piaţa de telefoane cu Windows Phone. Acum, fiind aceeaşi firmă, ar fi ciudat ca Microsoft să nu încerce extinderea.

Microsoft va încerca să câştige venituri noi din servicii şi aplicaţii - reclame în aplicaţiile de Windows 8 şi venituri din reclame de pe Bing. De asemenea, Microsoft va încerca să convingă utilizatorii să cumpere pachete premium la SkyDrive, Office sau Skype.

Sistemele de operare sunt ringul unei dispute interesante. În timp ce iOS şi Apple rămân legate şi aşa vor fi mereu, Android e peste tot şi gratuit. În acelaşi timp, anul acesta s-a lansat Firefox OS, Sailfish OS, iar acum, Ubuntu OS ar putea apărea pe telefoane mai performante.

Citeşte mai multe despre telefoanele cu Windows Phone

REVIEW Nokia Lumia 925 - cântec de lebădă inconsistent - e de ajuns o cameră de excepţie?

REVIEW Nokia Lumia 520, telefonul care poate pava calea pentru succesul Nokia şi Windows Phone 8'

REVIEW Huawei Ascend W1 - Dacă nu te poţi decide între HTC sau Nokia, Huawei „ştie“ Windows Phone şi ştie bine

REVIEW HTC Windows Phone 8S, un „Prâslea“ mai ieftin şi cu o baterie la fel de slabă ca fratele mai mare

REVIEW Nokia Lumia 1020 - Revoluţia megapixelilor este un mit, Nokia a învins prin înghesuiala megapixelilor

Sursa: Adevarul