eStire.ro

Articol actualizat la: 11 December 2018, 10:58

Nokia are smartphone cu Android, dar lansarea depinde acum de Microsoft

Nokia are smartphone cu Android, dar lansarea depinde acum de Microsoft

Nokia a redevenit relevantă pe piaţa smartphone-urilor prin Windows Phone 8, dar n-a stat departe nici de Android. Acum, există detalii despre cum finlandezii aveau un telefon gata de lansare cu o versiune modificată de Android pentru piaţa dispozitivelor ieftine.

Telefonul afişat în poza acestui articol are numele de cod Normandy şi este în teste de ceva vreme la Nokia. Producătorul european nu voia să înlocuiască Windows Phone 8 de pe telefoanele de vârf, dar sistemul de operare de la Google ar fi fost folosit pe telefoanele ieftine care în prezent rulează Symbian, notează The Verge.

Versiunea de Android pe care Nokia o voia folosită nu este cea oferită de Google, ci modificată într-un mod similar Amazon care are acelaşi sistem de operare pe tabletele sale, dar supranumit Fire OS.

În noiembrie, evleaks publica imaginea cu smartphone-ul Nokia despre care nu ştia exact dacă rulează Android sau Windows Phone. Terminalul se aseamănă cu unul din seria Lumia. Iar la mijlocul lunii septembrie a apărut informaţia care menţiona linia de telefoane cu Android la care lucra Nokia, dar şi telefonul Surface pe care îl plănuia Microsoft. Mai rămâne incertă lansarea. Microsoft a cumpărat Nokia, autorităţile UE şi-au dat acordul, iar cele din SUA la fel.

A real Asha. Or Lumia? The Nokia Normandy. pic.twitter.com/Q4jpPNte1l

— @evleaks (@evleaks) November 25, 2013

Microsoft a investit în Nokia peste 7 miliarde de dolari şi sistemul de operare pe care îl vrea dus mai departe este Windows Phone 8. Totuşi, ar putea menţine linia de telefoane cu Android tocmai pentru că se adresează altor pieţe. Există Lumia 520 şi 525 aproape la acelaşi preţ, dar Windows Phone 8 încă nu se apropie de popularitatea Android. 

Una dintre sursele The Verge a spus că se lucrează intens la această gamă, iar lansarea era plănuită pentru începutul anului 2014. Acum, depinde de Microsoft dacă planul merge înainte, dacă „rupe“ din Nokia o bucată care să se ocupe doar de telefoane ieftine sau dacă proiectul moare fără să producă vreun smartphone.

Haide să discutăm! Ne poţi vizita şi pe pagina de Facebook „Tech Adevărul“.

Află mai multe despre Android la Nokia:

Pregătiţi pentru un eventual dezastru, Nokia a pus Android pe telefoanele Lumia, iar Microsoft a testat telefoane Surface în trecut

Newkia va produce telefoane Nokia, dar cu Android. Compania este formată din foşti angajaţi ai gigantului finlandez

Sursa: Adevarul