eStire.ro

Articol actualizat la: 08 December 2018, 17:03

Primul prototip al smartphone-ului modular, aproape finalizat

Primul prototip al smartphone-ului modular, aproape finalizat

Cei de la Motorola au mai făcut un pas înspre era smartphone-urilor 100% personalizabile. Directorul companiei a anunţat că un prototip pentru telefonul modular este aproape gata.

Într-o discuţie pe platforma Google Hangouts, directorul executiv al Motorola Dennis Woodside a vorbit despre misteriosul Proiect Ara. „Există un protitip şi este foarte aproape de finalizare“, a declarat el.

„Ideea este că ai un schelete care reuneşte un set de componente şi aceste componente pot fi uşor detaşate“, a explicat directorul. 

Woodside a mai dat de înţeles că, odată ce Proiectul Ara va deveni realitate, modulele şi scheletul de smartphone vor fi disponibile pe site-ul Moto Maker.

„Moto Maker a fost începutul unei poveşti mai palpitante şi mai lungi legată de modl în care îi angrenăm pe consumatori şi le oferim mai multe opţiuni“, a spus CEO-ul Motorola. 

„Ara este un concept diferit, însă se poate observa că cele două lucruri sunt legate între ele. La fel cum am introdus noi materiale pe platformă, la fel vom face cu liniile viitoare de produse de acum încolo. În cele din urmă, am vrea să personalizăm funcţionalitatea dispozitivelor şi aici Project Ara şi Moto Maker s-ar putea uni“, a mai declarat el.

Platforma Moto Maker este un site pe care utilizatorii îşi pot personaliza smartphone-urile Moto X. Aceştia pot alege materialele folosite pentru carcasă, culorile şi accentele. Cu Project Ara, Motorola încearcă să îi atragă şi pe consumatorii care pun mai multă importanţă pe funcţionalitate decât pe aspect. 

Haide să discutăm! Ne poţi vizita şi pe pagina de Facebook „Tech Adevărul“.

Sursa: Adevarul