eStire.ro

Articol actualizat la: 12 December 2018, 16:55

Ce ar introduce Facebook în Instagram: mesagerie instant pentru a concura cu aplicaţia pe care n-a putut-o cumpăra

Ce ar introduce Facebook în Instagram: mesagerie instant pentru a concura cu aplicaţia pe care n-a putut-o cumpăra

Instagram are de anunţat un nou produs. Cele mai multe informaţii indică un serviciu de mesagerie instant pe care reţeaua socială a fotografiilor nu î are încă. Cea mai mare schimbare de până acum a Instagram a presupus integrarea videoclipurilor în fluxul obişnuit de conţinut foto.

TechCrunch informează că Instagram, cel mai probabil, anunţă integrarea mesajelor instant în aplicaţie. Existau zvonuri de ceva timp, dar acum este aproape confirmată funcţionalitatea. Înainte de anunţul privind introducerea videoclipurilor, tot TechCrunch a spus că este mai mult ca sigură schimbarea. Mai mult, Instagram le va permite utilizatorilor să trimită mesaje care se autodistrug în timp, similar funcţionalităţii Snapchat, produs pe care Facebook a vrut să-l cumpere cu trei miliarde de dolari.

Sursele TechCrunch susţin că mesajele în Instagram nu vor fi ca cele din Facebook, ci sistemul va fi similar celui de pe Twitter. Asta şi pentru că, în primul rând, Instagram este o reţea socială dedicată fotografiilor şi videoclipurilor, nu corespondenţei. În august, Peter Deng, omul care se ocupa de Chat Groups şi Messenger la Facebook, a trecut la Instagram. Atunci, Kevin Systrom, fondatorul Instagram, a spus că este un om valoros prin experienţa sa de la News Feed şi Messenger.

„Mark [Zuckerberg] a vrut să facă lumea un loc mai deschis, mai conectat. Noi vrem să capturăm şi să împărtăşim momentele lumii. Este o misiune frumoasă“, a afirmat Deng după plecarea de la Facebook. Prin mesaje scurte, acompaniate de poze şi care se autodistrug cu siguranţa poţi să împărtăşeşti momentele interesante sau importante, dar fără să ai grija că vor rămâne în istoria ta personală. Rivalul direct pentru o astfel de funcţionalitate este Snapchat, aplicaţia la modă în această perioadă.

Este posibil ca Instagram să anunţe şi o mai mare integrare în Facebook. Cât despre mesageria instant à la Snapchat, tiparul la începutul anului a fost că Twitter avea deja Vine pentru videoclipuri de 6 secunde, iar Instagram a venit cu cele de 15 secunde. Apoi, Facebook nu a avut niciodată succes cu Poke, o aplicaţie similară Snapchat, dar prin Instagram ar avea acces la un alt tip de public, unul alcătuit din oameni, în general tineri, care împărtăşesc cu lejeritate informaţii despre ei cu ceilalţi oameni.

Haide să discutăm! Ne poţi vizita şi pe pagina de Facebook „Tech Adevărul“.

Află mai multe despre Instagram:

FOTO Cele mai frumoase imagini de ziua României postate pe Instagram

Cum ar fi arătat marile evenimente istorice dacă exista Instagram?

Instagram ar putea intra pe piaţa mesageriei instant

Sursa: Adevarul