eStire.ro

Articol actualizat la: 12 December 2018, 17:50

Instagram se transformă în serviciu de mesagerie instant. Reţeaua hipsterilor a prezentat funcţia Instagram Direct

Instagram se transformă în serviciu de mesagerie instant. Reţeaua hipsterilor a prezentat funcţia Instagram Direct

Populara reţea de fotografie Instagram a anunţat, joi seară, o nouă funcţie, denumită Instagram Direct, care le va permite utilizatorilor să-şi trimită mesaje private.

Funcţia va fi disponibilă începând cu versiunea 5.0 a aplicaţiei de mobil. 

Aceasta poate fi descărcată, începând de azi, de utilizatorii de smartphone-uri cu Android sau cu iOS. Nu se ştie o dată de lansare pentru versiunea de Windows Phone. 

Accesul la această nouă funcţie se va face printr-o pictogramă specială, plasată în colţul din dreapta sus al ecranului. Astfel, utilizatorii vor ajunge la un inbox ce va fi umplut cu fotografii şi video-uri trimise de alţi utilizatori. 

Când cineva va încerca să încarce o fotografie sau un clip pe reţea va trebui să aleagă cu cine vrea să împărtăşească momentul: cu follower-ii sau cu o persoană anume. 

Prin folosirea funcţiei Instagram Direct, utilizatorii vor trebui să aleagă un prieten, să scrie o descriere şi să apese pe trimite. Fişierul va ajunge direct în căsuţa de mesaje a destinatarului. 

Pot fi aleşi, de asemenea, mai mulţi destinatari (maximum 15) şi, la fel ca pe Facebook, utilizatorul va putea vedea în timp real cine i-a văzut mesajul. Şi like-urile sau comentariile vo apărea în timp real. „Fotografiile sunt artă. Dacă sunt transmise, devine mijloc de comunicare“, a declarat Kevin Systrom, fondatorul Instagram. 

Reţeaua a evoluat mult de când a fost achiziţionată de Facebook, în septembrie 2012. De atunci a apărut posibilitatea de accesa profilul de pe un site Web, înregistrarea de clipuri video, dar şi mult-aşteptata versiune pentru terminalele care rulează sistemul Windows Phopne 8.

Instagram le-a dat voie utilizatorilor să publice clipuri ca urmare a succesului înregistrat de platforma Vine, iar ultima mişcare vine ca răspuns la popularitatea platformei Snapchat, prin care persoanele îşi pot trimite mesaje cu imagini ce dispar în câteva secunde. 

Instagram Direct calcă puţin şi pe teritoriul Facebook Messenger, permiţându-le utilizatorilor să comunice şi prin mesaje text. Totuşi, nu va exista o bătălie între cele două aplicaţii, deoarece Direct este axată pe partea multimedia, iar Facebook Messenger se bazează pe mesaje scrise. 

Aplicaţiile de mesagerie instant capătă din ce în ce mai multă popularitate, iar ideea de comunicare directă prin mijloace vizuale este din ce în ce mai îndrăgită.

Haide să discutăm! Ne poţi vizita şi pe pagina de Facebook „Tech Adevărul“.

Sursa: Adevarul