eStire.ro

Articol actualizat la: 06 December 2018, 16:46

React Messenger e WhatsApp cu selfie: fiecare mesaj trimis are şi faţa noastră

React Messenger e WhatsApp cu selfie: fiecare mesaj trimis are şi faţa noastră

React Messenger este o nouă aplicaţie de mesagerie instantă, care duce limitele intimităţii foarte departe şi devine prima aplicaţie de mesagerie care face un selfie de fiecare dată.

Ce face React Messenger? L-am instalat pe două iPhone-uri pentru a afla. În momentul când scriem ceva prietenilor noştri, ni se trimite şi faţa noastră, adică ceea ce filmează în momentul acela camera frontală.

Pentru a evita să fie văzută expresia noastră, putem să ţinem telefonul orientat altfel. Dar, aplicaţia deschide drumul către sinceritate totală sau ipocrizie maximă. Imaginaţi-vă că vă certaţi cu cineva. În scris, puteţi fi mai controlat. Dar dacă faţa voastră e furioasă şi voi îi spuneţi cuiva că vă simţiţi bine?

Puteţi să vă trimiteţi doar un selfie, în loc de emoticons sau texte şi selfie-uri. De asemenea, putem să trimitem un selfie şi o poză în acelaşi timp.

React Messenger nu reţine conversaţiile, ci doar o parte dintre ele. Andres Canella şi Pedro Alejandro Wunderlich au creat aplicaţia, spun ei, pentru distracţie şi cred că aşa ar trebui să rămână, deşi ar fi un experiment social interesant să fim atât de sinceri încât să comunicăm în permanenţă aşa.

De asemenea, se ridică problema consumului de date: cât de mult va consuma aplicaţia dacă ne va face un selfie de fiecare dată când scriem cuiva?

React Messenger a fost lansată acum două săptămâni, potrivit Fast Company şi a fost descărcată de 73.000 de ori şi are 65.000 de useri activi. Două milioane de mesaje au fost trimise de atunci. Când scriu mesaj, citiţi selfie.

React Messenger în AppStore. 

Haide să discutăm, ne găseşti pe pagina Tech Adevărul de pe Facebook  
 

Sursa: Adevarul