eStire.ro

Articol actualizat la: 10 December 2018, 11:43

Retrospectiva anului - Papa Francisc se luptă cu Miley Cyrus pe reţelele sociale

Retrospectiva anului - Papa Francisc se luptă cu Miley Cyrus pe reţelele sociale

Facebook a devenit reperul după care judecăm un an. Activităţile noastre sunt pe Facebook, viaţa noastră e o carte deschisă, iar lumea care ne înconjoară nu mai are nevoie de anuare, pentru că există reţeaua lui Zuckerberg.

Facebook a publicat 2013 - Year in Review în care a anunţat cele mai populare personalităţi ale anului 2013 şi locurile în care oamenii şi-au dat cele mai multe check-in-uri.

Cel mai popular subiect al anului 2013, de departe, a fost Papa Francisc. Noul Papă de la Vatican a fost o numire surpriză, iar din acel moment a început să şocheze internauţii cu acţiunile sale populare şi simple. O campanie de PR foarte bine pusă la punct, dar şi o personalitate diferită faţă de Papa Benedict, l-au propulsat în topul subiectelor de pe Facebook.

Pe locul secund în clasamentul Facebook e un termen destul de general: Election. Alegerile din mai multe locuri ale lumii au dus la popularitatea subiectului şi demonstrarea faptului că reţeaua socială e un spaţiu unde politica se discută.

Evident, pe locul al treilea se află bebeluşul regal din Marea Britanie. În topul Facebook au intrat şi dansul Harlem Shake, dar şi Miley Cyrus. Fostul preşedinte sud-african, Nelson Mandela, care a murit zilele trecute, ocupă locul al 10-lea.

Franţa - PSG, GTA V, Tour de France

Marea Britanie - Andy Murray, Margaret Thatcher, Finala UEFA Champions League

Germania - Bayern Munchen, Hochwasser, Borussia Dortmund

Italia - Lampedusa, Elezioni politiche, Mario Balotelli


Evenimente personale în lume

Ce fac oamenii într-un an? Pe Facebook, cei mai mulţi au anunţat că sunt într-o relaţie, chiar mai mulţi decât cei care au călătorit.

Pe locul al treilea al evenimentelor marcante a fost schimbarea apartamentului, urmată de finalul unei relaţii. Ultimul loc în acest clasament e aproape logic: întreruperea unui viciu.

Unde am călătorit?

Facebook a realizat şi o hartă cu cele mai populare locuri pentru călătorie. Printre ele sunt şi locuri turistice, dar şi unele care au fost transformate în scena protestelor.

Disneyland din Anaheimi a fost extrem de popular, dar şi The O2 din Londra sau Templul de Aur din India. Unul dintre locurile cele mai vizitate de către internauţi în 2013 a fost Piaţa Taksim din Istanbul, scena unor proteste şi incidente masive între cei care voiau demisia guvernului Erdogan şi poliţia locală.

Harta completă poate fi văzută mai jos.

Anul tău

Pentru utilizatorul obişnuit, există opţiunea Your Year in Review, unde sunt cele mai importante 20 de momente ale anului.

Year in Review poate fi accesat la acest link sau direct de pe profilul vostru de Facebook, din colţul din stânga sus. 

2013 - A Year in Review from Facebook Stories on Vimeo.

Sursa: Adevarul