eStire.ro

Articol actualizat la: 20 January 2018, 16:13

Bine aţi venit în viitor! Coborâţi? Microsoft a creat un lift care ştie la ce etaj vrei să ajungi

Bine aţi venit în viitor! Coborâţi? Microsoft a creat un lift care ştie la ce etaj vrei să ajungi

Microsoft nu face numai software, tablete şi console de jocuri. Compania americană are o branşă specială care se ocupă de cercetare şi de proiectarea viitorului.

În laboratoarele Microsoft Research a luat naştere un lift inteligent care poate intui la ce etaj vrea să coboare persoana care îl foloseşte.

Într-un interviu acordat Bloomberg, directorul Microsoft Research, Peter Lee, a explicat că oamenii de ştiinţă se concentrează foarte mult pe dezvoltarea Inteligenţei Artificiale.

Lee explică cum echipa de cercetători a implementat o mulţime de senzori în faţa unor lifturi. Aceşti senzori au cules date despre cum se comportă persoanele. Timp de trei luni, programarea acestora nu a fost deloc modificată.

În această perioadă, sistemul de Inteligenţă Artificială a învăţat cum se comportă oamenii şi care le sunt intenţiile. Oamenii de ştiinţă au închis mecanismul de învăţare şi au lăsat sistemul să acţioneze de unul singur, permiţându-I să controleze liftul.

„Dacă mediul tău ştie, de exemplu, că este timpul să iei masa de prânz - pentru că ai discutat, cu o zi înainte, despre cum vei lua masa cu un coleg la etajul doi - şi dacă mediul observă că pari să pleci de la birou şi că te îndrepţi spre lift, liftul poate fi suficient de inteligent încât să te ducă la colegul tău, fără ca tu să trebuiască să faci ceva“, a explicat Peter Lee.

Lee are sarcina de a gândi în viitor, mai departe de următorul dispozitiv care va cuceri piaţa. „Noi gândim în viitor. Nu veţi mai opera computere, ci computerele vor lucra pentru voi“, a declarat el. 

Urmăreşte-ne şi pe Facebook - Tech Adevărul. Discutăm şi dezbatem acolo. https://t.co/sE0Bm2vxzZ pic.twitter.com/weed5vaH1l

— Tech Adevărul (@TechAdevarul) December 15, 2013

Haide să discutăm pe Facebook la „Tech Adevărul

Sursa: Adevarul